Ilmalämpöpumpun toiminta

Ilmalämpöpumppu siirtää ilman lämpöenergiaa

Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu ilmassa olevan lämpöenergian siirtämiseen. Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate on vastaava kuin jääkaapin – sen sisällä oleva lämpö sidotaan kompressorin avulla höyrystimessä kiertävään kylmäaineeseen ja vapautetaan lauhduttimen kautta jääkaapin ulkopuolelle. Kun ilmalämpöpumpulla jäähdytetään sisäilmaa, se toimii täysin vastaavasti. Kun sillä lämmitetään sisäilmaa, toiminta automatisoidaan toimimaan päinvastoin. 

Ilmalämpöpumppu rakentuu sisä- ja ulkoyksiköistä sekä kompressorista. Ulkoyksikkö kerää lämpöenergiaa ulkoilmasta ja sitoo sen lämpöpumpussa kiertävään kylmäaineeseen. Kylmäaine puristetaan kompressorilla kasaan, jolloin sen paine ja lämpötila nousevat. Sisäyksikössä lämpöenergia luovutetaan lauhduttimen kautta sisäilmaan. 

Suurin taloudellinen hyöty saadaan, kun ilmalämpöpumppu asennetaan toimimaan suoran sähkölämmityksen rinnalle. Tällöin päästään jopa 20 – 40 % säästöihin lämmityssähkön kulutuksessa. Ilmalämpöpumppu kannattaa asettaa toimimaan mahdollisimman suurella teholla, jolloin päästään mahdollisimman suuriin säästöihin, kun muu lämmitysjärjestelmä saa helpotusta ilmalämpöpumpusta. Ilmalämpöpumppu kierrättää ja puhdistaa lämmitettävää huoneilmaa sisäyksikön ja sen suodattimen läpi noin 300 – 500 m3/h.

Harkitsetko ilmalämpöpumpun hankintaa?

Asiantuntijamme tekevät ilmaisia kartoituskäyntejä kohteeseen. Tällöin voit myös esittää tarkempia kysymyksiä ilmalämpöpumppuun liittyen. Tilaa veloitukseton kartoituskäyntiyhteydenottolomakkeemme kautta tai tekstiviestillä.Heräsikö kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!