Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppujen sisä- ja ulkoyksiköt kaipaavat säännöllistä puhdistamista.

Normaalin puhdistustyön tekee kuluttaja itse, jolloin hän puhdistaa sisäyksiköstä löytyvät suodattimet. Huoltoväli vaihtelee yleensä parista viikosta muutamaan kuukauteen, riippuen asunnosta.

Tämä säännöllinen puhdistus on tärkeää, jotta laitteen läpi kulkeva ilmamäärä ei pienene liikaa. Puhdistus on hyvä tehdä imurilla, kun suodattimet on ensin irrottanut kannen alta.

Ulkoyksikkö on hyvä tarkistaa lämmityskauden alkaessa ennen laitteen käynnistämistä, jolloin laitteen takaseinässä olevat roskat ovat kuivia. Ne ovat silloin helposti poistettavissa vaikka imurilla. On tärkeää, ettei takaseinän hyvin herkkää alumiinilamelleista koostuvaa lauhdutinta vaurioiteta, kun sitä puhdistetaan.

Talvella on hyvä seurata ulkoyksikön huurteenpoiston toimintaa. Laadukkaat laitteet toimivat olosuhteissamme yleensä ilman ongelmia, mutta joskus voimakkaat sääilmiöt saattavat aiheuttaa altistumista toimintahäiriöille. Mikäli laitteen takaseinään alkaa kertyä jäätä mikä ei sula automaattisesti, tulee se sulattaa sieltä pois. Missään tapauksessa sitä ei saa yrittää poistaa mekaanisesti!

Mikäli laitteen huoltoon eivät tunnu kotikonstit riittävän, kannattaa ottaa yhteyttä huoltoomme.

Ota yhteyttä

Kotitalousvähennys

Muistathan, että myös ilmalämpöpumpun huolto on kotitalousvähennyskelpoista työtä.

Lisää kotitalousvähennyksestä verohallinon sivuilta.

Ilmalämpöpumppujen huoltopaketit

Halutessaan voi tilata ammattilaisen tekemään laitteistolle huollon.

Tarjoamme kahta eri huoltopakettia, tarpeen mukaan. Usein laitteelle riittää kevyempi perushuolto, mutta tarvittaessa voidaan laitteistoa purkaa enemmän, mikäli sisäosat kaipaavat pesua ja halutaan tarkistaa myös laitteen kylmäainekierron toiminta.

Perushuoltoon sisältyy:

 • Rakenteen tarkastus
 • Sisäyksikön suodattimien puhdistus
 • Puhallinsiiven tarkastus
 • Sisäyksikön lauhduttimen imurointi
 • Sisäyksikön kondenssivesiputken tarkastus ja puhdistus
 • Ulkoyksikön puhdistus
 • Toiminnan tarkastus
 • Puhalluslämpötilan mittaus lämmitystoiminnolla

Perushuolto pesulla sisältyy lisäksi:

 • Sisäyksikön painepesu erikoispesuaineella
 • Puhallinsiiven pesu erikoispesuaineella
 • Kylmäainekierron tarkastus lämmitys- ja jäähdytyskäytöllä painemittarilla tarvittaessa
 • Mahdollisten vaihdettavien suodattimien uusiminen

Huollon yhteydessä selviää laitteen kunto ja myös mahdolliset korjaustarpeet, joiden kuntoon saattamisesta voidaan sopia erikseen.

Säännöllisellä huollolla varmistat laitteen toimivan aina tehokkaasti, joka puolestaan varmistaa mahdollisimman suuren hyödyn ja energian säästön. 

Muistathan, että lämpöpumppujen korjaustyö on luvanvaraista toimintaa, eikä maallikon ole luvallista alkaa itse korjata niitä!

Toimintahäiriöt

Mikäli laitteen toiminnassa ilmenee jotain poikkeavaa, tai haluaa kysyä sen toiminnasta, kannattaa olla yhteydessä huoltoon. Opastamme mielellämme puhelimitse ja tarvittaessa voimme sopia huoltokäynnin.

Ota yhteyttä